blog

Vocabrain

January 9th, 2024

İngilizce Kelimeleri Nasıl Ezberlerim?

İngilizce öğrenirken en kritik öneme sahip konulardan bir tanesi de yeteri kadar kelime bilgisine sahip olabilmektir.

Ancak yeteri kadar bilinen İngilizce kelime sizi iletişimde tutmak için yeterli olmayacaktır.

İngilizce kelime öğrenirken en bilinen yanlışlardan bir tanesi de hatalı kullanılan ezber yöntemidir. Örneğin, bilmeyenler için traditional kelimesinin geleneksel anlamına geldiğini bilinçsizce ezberlemeye çalışmak o kelimeyi sadece birkaç dakikalığına zihnimizde misafir etmektir. Ezberleyerek öğrenilmeye çalışılan kelimeler hiçbir zaman zihnimizde uzun süreli yer edinemez. Bunun en önemli sebebi ise öğrenilmek istenilen kelimenin zihnimizde bir yer bulamamasıdır. Zihnimizde yer bulamayan bu yabancı kelime bir süre sonra zihnimizi terkeder.

Peki İngilizce kelime ezberlemenin en doğru yöntemi nedir?

Bir kelimeyi ezberlemenin en doğru ve kolay yöntemi; o kelimeyi cümle içerisinde kullanarak öğrenmektir. Böylece ezberlemek istediğimiz kelime artık yalnız değildir ve zihnimize anlamı ile birlikte kodlanır.

"İngilizce bilmiyorum! Nasıl İngilizceyi cümle kurarak öğrenebilirim!" dediğinizi duyar gibiyim.

Başlangıç seviyesinde öğrenilmeye çalışılan İngilizce kelimeler, kolaylıkla başlangıç seviyesindeki cümleler içerisinde kullanılabilir.

Yazının başlarında geleneksel kelimesinin ingilizcesini örnek olarak vermiştik. Ve bu örneği verirken hiçbir cümle içerisinde kullanmadık. Aranızda İngilizcesini hatırlayan var mı? Karşılığı belkide çoktan terketti zihnimizi :)

Tekrar hatırlatalım, geleneksel kelimesinin karşılığı traditional anlamını taşır. Hadi bu kelimeyi cümle içerisinde kullanarak öğrenelim.

"Bu geleneksel bir yöntemdir." geleneksel = traditional, yöntem = method

Bu cümleyi ingilizceye çevirmek artık ne kadar zor olabilir ki? "This is a traditional method." dediğinizi duyar gibiyim. Böylece hem kelimeyi öğrendik, hemde cümle kurarak iletişim gücümüzü geliştirdik.

Unutmamak gerekir ki bir kelime her zaman cümle içerisinde anlam kazanır 🫶

Vocabrain ile İngilizce cümleler kurarak kelime pratiği yapmak için tıklayın!

İngilizce öğrenme sürecini destekleyici içerikler okumak ister misin?
Vocabrain.com

Vocabrain yapay zeka teknolojisinden destek alarak dil öğrenim sürecinizi hızlandırır.

Adres:The Istanbul Residence
Sümer mah. Prof. Dr. Turan Güneş Cd. Zeytinburnu/Istanbul