blog

Vocabrain

January 15th, 2024

En İyi İngilizce Öğrenme Uygulaması

En iyi İngilizce öğrenme uygulaması hangisidir? Ne zaman İngilizce ile olan ilişkimizi kuvvetlendirmek istesek aklımıza ilk gelen ve google üzerinde en çok aradığımız sorulardan birisidir. En iyi İngilizce uygulaması şeklinde google üzerinde arama yaptığımızda karşımıza birçok uygulama çıkar. Her uygulamanın birçok kullanıcısı vardır. İngilizce öğrenmek dinamikleri olan ve kişiden kişiye değişiklik gösteren bir süreçtir. Önemli olan, kendi ihtiyaçlarımızı ve öğrenme beklentilerimizi belirleyerek, uygun olanı seçmektir.

Her bireyin İngilizce öğrenme hedefleri farklıdır. Kimileri İngilizce kelime dağarcığımı geliştirebileceğim uygulamalar benim için önemlidir der ve araştırmalarını bu yönde yapar. Kimileri ise nasıl daha iyi İngilizce cümleler kurabilirim sorusu içerisinde boğulurken araştırmalarını bu yönde yapar.

Özetle, bazı kişiler İngilizce gramer bilgisi ve İngilizce kelime dağarcığını geliştirmek isterken, bazı kişiler ise İngilizce konuşma becerilerini artırmaya odaklanabilir. Ayrıca, İngilizce pratik yapma imkanlarına vurgu yapan uygulamaları tercih edenler olduğu gibi, interaktif içerik sunan uygulamaları tercih edenler de bulunmaktadır.

İhtiyaçlarınızı belirlemeden önce, ne tür İngilizce öğrenme deneyimi yaşamak istediğinizi düşünmelisiniz. Dilbilgisi ve kelime dağarcığınızı güçlendirmek istiyorsanız, interaktif alıştırmalar ve dilbilgisi kurallarını içeren dersler sunan uygulamaları tercih edebilirsiniz. Konuşma becerilerinizi geliştirmek istiyorsanız, uygulamaların konuşma pratiği sunan özelliklerine odaklanabilirsiniz.

İngilizce’yi Hiç Bilmiyorum, Yeni Öğreneceğim

Eğer henüz İngilizce bilmiyorsanız ve sıfırdan başlamak istiyorsanız, temel oluşturmak için tercih edebileceğiniz uygulamalar şunlar olabilir:

  • Duolingo
  • Busuu

İngilizce bilgim iyi sadece konuşma pratiği yapmak istiyorum

İngilizce seviyeniz iyiyse ve tek eksiğiniz konuşma pratiği yapmaksa sizler için en ideal uygulamalar aşağıdakiler olabilir:

  • Cambly
  • OpenEnglish

İngilizce’yi Az da Olsa Biliyorum Ama Gelişemiyorum

Eğer temel gramer konularını az da olsa biliyor ve bir miktar kelime bilginiz varsa, size önerimiz Vocabrain olacaktır.

Neden Vocabrain?

Vocabrain, Duolingo, Busuu gibi uygulamalardan farklı olarak en önemli eksikliği olan "İngilizce pratik yapma" konusunda size yardımcı olur. Yeni kelimeleri cümle içinde kullanarak öğrenirsiniz, sadece çoktan seçmeli yanıtlar yerine İngilizce cümleleri kendiniz oluşturmanız beklenir. Bu, İngilizce yazma pratiği kazanmanıza, yeni İngilizce kelimeleri öğrenmenize ve İngilizce gramer pratiği yapmanıza olanak tanır.

Cümle kurarken hata yaparsam ne olacak?

Hata yapmak, dil öğrenmenin doğal bir parçasıdır. Ancak önemli olan, yapılan hataları fark etmek, hatanın nedenini anlamak ve doğrusunu öğrenmektir. Vocabrain, yapay zeka teknolojisi kullanarak kurulan cümlelerdeki herhangi bir gramer veya yazım hatasını belirler, size hatanızı açıklar, doğrusunu öğretir ve İngilizce becerilerinizi geliştirmenize yardımcı olur.

Bugün ücretsiz kayıt oluşturarak pratik yapmaya başlamak ister misiniz?

İngilizce öğrenme düşüncesi sürekli erteleniyor mu? Bugün erteleme, ücretsiz bir hesap oluştur ve yapay zeka destekli İngilizce pratiğe hemen başla!

Vocabrain'i yakından tanımak için hemen tıkla ve kayıt ol
İngilizce öğrenme sürecini destekleyici içerikler okumak ister misin?
Vocabrain.com

Vocabrain yapay zeka teknolojisinden destek alarak dil öğrenim sürecinizi hızlandırır.

Adres:The Istanbul Residence
Sümer mah. Prof. Dr. Turan Güneş Cd. Zeytinburnu/Istanbul